Preskoči navigacijo

Obvestilo o zasebnosti

Datum zadnje posodobitve: 27. januar 2022

Izjava o zasebnosti Skupine Renishaw

Skupina Renishaw spoštuje vašo zasebnost in je zavezana k zaščiti vaših osebnih podatkov. To Obvestilo o zaupnosti, skupaj z drugimi obvestili v veljavi v času zbiranja podatkov, pojasnjujejo, kdo smo, kako zbiramo, delimo in uporabljamo vaše osebne podatke in kako lahko uveljavljate svoje pravice do zasebnosti.

Za vsa vprašanja in pomisleke glede uporabe vaših osebnih podatkov se lahko obrnete na nas na kontaktne podatke na dnu tega Obvestila o zasebnosti.

Priporočamo, da to Obvestilo o zasebnosti preberete v celoti in zagotovite, da ste z njim popolnoma seznanjeni. Če želite dostopati do le določenega razdelka tega Obvestila o zaupnosti, lahko kliknete na ustrezno povezavo in se pomaknete do želenega razdelka.

Kdo smo?

Renishaw je globalno podjetje, ki je dejavno zlasti na področjih merjenja, krmiljenja pogonskih sistemov, zdravstva, spektroskopije in proizvodnje. Za dodatne informacije o družbi, proizvodih in storitvah kliknite tukaj.

Obseg tega Obvestila o zasebnosti

Uporaba ‚Renishaw‘, ‚mi‘ ali ‚nas‘ pomeni Renishaw plc. in (po potrebi) podružnice, ki se ukvarjajo z obdelavo osebnih podatkov. Seznam naših podružnic in njihove kontaktne podatke najdete tukaj. To Obvestilo o zasebnosti ne velja za Renishaw Neuro Solutions Ltd., za katero se primerljivo obvestilo nahaja tukaj.

Naši proizvodi in storitve so namenjeni organizacijam. To Obvestilo o zasebnosti velja za našo obdelavo podatkov kot upravljavec podatkov. Ko so vam naši proizvodi in storitve na voljo prek organizacije (na primer, vašega delodajalca), to Obvestilo o zaupnosti ne velja v delu naše obdelave osebnih podatkov kot obdelovalec podatkov ali ponudnik storitev v njenem imenu in v tem primeru veljajo politike in obvestila te organizacije.

Kako zbiramo osebne podatke?

Prostovoljno posredovanje vaših podatkov

Svoje podatke lahko z nami delite prostovoljno, na primer, lahko nam posredujete svoje kontaktne podatke ob registraciji računa z nami, prenosu brošur in drugih vsebin na naši spletni strani, prijavi na naša tržna obvestila, prijavi na dogodek ali spletinar pošiljanju prošnje za ponudbo, nakupu naših proizvodov in storitev in pošiljanju poizvedb. Svoje osebne podatke lahko z nami delite tudi med sestanki, dopisovanji z nami in drugimi neposrednimi stiki. Če nam posredujete osebne podatke o drugih osebah, to pomeni, da jih pravno zastopate in (po potrebi) ste pridobili potrebno soglasje.

Podatki, ki jih zbiramo samodejno

Ob obisku naše spletne strani in portalov ali uporabi naših proizvodov lahko določene podatke samodejno zbiramo iz vaše naprave, kot je podrobneje obrazloženo v razdelkih Piškotki in Telemetrija spodaj. V določenih državah se takšni podatki štejejo za osebne podatke v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. Skladno s tem se lahko pojavijo pojavna okna, pasice in druga obvestila, ki zahtevajo vaše soglasje za takšno zbiranje podatkov.

Podatki, ki jih pridobimo od tretjih oseb

Občasno lahko zbiramo ali prejmemo vaše osebne podatke iz javno dosegljivih virov (na primer, družbenih omrežij) ali od tretjih oseb (na primer, od ponudnikov poslovnih kontaktnih podatkov, agencij za zaposlovanje, prejšnjih delodajalci in nadzornikov, agencij za preverjanje preteklosti, distributerjev ali preprodajalcev, ki prodajajo proizvode in storitve vam in vašim sodelavcem, ki nam lahko posredujejo vaše osebne podatke za namene dobave blaga in storitev), vendar le pod pogojem, da smo pred tem preverili, da imajo tretje osebe vaše soglasje ali smejo ali morajo razkriti vaše osebne podatke na drugi pravni podlagi. Tovrstne vaše osebne podatke lahko združimo s podatki, ki ste jih nam sami posredovali, za dopolnitev evidenc.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

Naši nameni oz. pravne podlage za zbiranje in uporabo osebnih podatkov so odvisne od vrste osebnih podatkov, veljavnih domačih zakonov in okoliščin v katerih smo jih zbrali.

Običajno osebne podatke, ki ste jih nam posredovali zbiramo, ko vaše osebne podatke potrebujemo za izvajanje pogodbe z vami, ko imamo vaše soglasje za zbiranje podatkov ali (če domači zakoni dovoljujejo) ko je njihova obdelava v našem upravičenem interesu in ne prevladujejo vaši interesi varstva podatkov ali temeljenjih pravic in svoboščin. V določenih primerih smo pravno zavezani zbirati vaše osebne podatke ali iz kakšnega drugega razloga osebne podatke potrebujemo za varovanje vaših ključnih interesov ali ključnih interesov drugih oseb.

Spodaj so navedeni nekateri pogosti primeri. Običajno ob pridobitvi podatkov razkrijemo namen in pravno podlago in vas obvestimo, ali je posredovanje vaših osebnih podatkov obvezno ali ne (kot tudi o morebitnih posledicah, če svojih osebnih podatkov ne posredujete).

Običajno uporabimo vaše zbrane osebne podatke le za namene navedene v tem Obvestilu o zasebnosti ali za namene, ki smo jih vam pojasnili v času zbiranja vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za druge namene, ki niso skladni z nameni, ki smo vam jih razkrili (na primer, za statistične namene), če je to dovoljeno po veljavnem pravu o varstvu podatkov.

Za vsa vprašanja in pomisleke glede namena in pravne podlage zbiranja in uporabe vaših osebnih podatkov se lahko obrnete na nas na kontaktne podatke na dnu tega Obvestila o zasebnosti.

Zaposlovanje

V primeru prošnje za zaposlitev zbiramo in uporabimo vaše osebne podatke (na primer, kontaktni podatki, spremni dopis, življenjepis in vloga) za sprejem odločitve o zaposlitvi. To vključuje ocenjevanje vaših veščin in izobrazbe, potrditev vaših informacij, preverjanje priporočil (če je potrebno za vaše delovno mesto), varnostno preverjanje in izboljševanje naših zaposlitvenih postopkov. Prav tako lahko hranimo te podatke v evidencah, da stopimo v stik z vami za prihodnja delovna mesta razen, če nam sporočite, da tega ne želite.

Piškotki

Uporabljamo piškotke, spletne svetilnike, piksle in podobne sledilne tehnologije za zbiranje in uporabo osebnih podatkov. To lahko vključuje vaš IP-naslov, vrsto uporabljene naprave, edinstveno identifikacijsko številko naprave, vrsto brskalnika, geografsko lokacijo (država ali mesto) in druge tehnične podatke. Prav tako lahko zbiramo podatke, kako vaša naprava komunicira z našo spletno stranjo ali portalom, vključno s stranmi, do katerih ste dostopali, in povezavami, na katere ste kliknili. Te podatke uporabimo za svoje interne analitične namene in za izboljšanje kakovosti in ustreznosti naših piškotkov za obiskovalce. Za več informacij o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo, zakaj in kako lahko zavrnete piškotke, se obrnite na naš Vodnik o piškotkih. Opozarjamo, da z zavrnitvijo piškotkov ne boste mogli v celoti uporabiti vseh funkcij, ki so na voljo na naših spletnih straneh. Nekateri brskalniki imajo samodejno možnost ‚ne sledi‘, vendar takšne možnosti še niso standardizirane in zato ne nudimo podpore tovrstnim signalom.

Telemetrija

Ko namestite ali posodobite naše proizvode, vas lahko prosimo, da z nami delite telemetrijo. Telemetrija je dragocen tehnični podatek (kot je vrsta naprave, operativni sistem ali verzija proizvoda), ki nam omogoča nadzor nad delovanjem proizvoda, izboljševanje uporabe, označevanje napak za odpravo in sprejemanje odločitev o varnosti proizvoda, razvoju in prenehanju delovanja.

Trženje

Lahko vam pošljemo tržne informacije o svojih proizvodih in storitvah. Vaše soglasje pridobimo, preden stopimo v stik z vami, kadar to zahteva zakon. Od nas lahko kadar koli zahtevate, da prenehamo s pošiljanjem tržnih obvestil tako, da obiščete naš center za tržne nastavitve ali nam obvestite s klikom na katero koli možnost za odjavo v prejetem obvestilu. Lahko sledimo, ali so bila obvestila sprejeta ali ne, ali ste se odjavili, da je naš seznam za pošiljanje pošte ažuren, in za urejanje vaših nastavitev. Opozarjamo, da odjava od prejema naših tržnih obvestil ne vpliva na operativna obvestila in pisanja, opisana v razdelku Upravljanje z računom spodaj.

Dogodki

Če se udeležite razstavnega dogodka, ste lahko dali soglasje za deljenje svojih osebnih podatkov z nami za namena trženja, ko ste dovolili, da skeniramo vašo značko udeleženca, ali s posredovanjem vaše vizitke. Kasneje se lahko odjavite, kot je opisano v razdelku Trženje zgoraj.

Upravljanje računa

Vaše osebne podatke (vključno z ustreznimi finančnimi podatki) lahko uporabljamo za upravljanje z vašim računom, vključno za namene izdelave napovedi proizvoda, obdelave naročila, izdajanja računa, obdelave plačila, finančnega poročanja, analize trendov in načrtovanja uporabne dobe proizvoda. Prav tako vam lahko pošiljamo operativna obvestila in pisanja glede vašega računa (kot so obvestila o posodobitvi proizvoda, posodobitev statusa dobave, varnostna obvestila, obvestila o izteku/podaljšanju licence).

Nadzorovanje omrežja

Če se z nami dopisujete, lahko shranimo vaše osebne podatke za čas nadzora naših računalniških sistemov, podatkov in opreme za namene izsleditve in preprečevanja nevarnosti, preiskave in odstranitve varnostnih dogodkov in za zagotavljanje zakonite uporabe tovrstnih sistemov, podatkov in opreme.

Podpora za uporabnike

Če nam sporočite težavo ali nas vprašate o naših proizvodih in storitvah, lahko vaše osebne podatke shranimo in zabeležimo našo komunikacijo z vami za podporo svojemu sistemu za upravljanje poizvedb. Te podatke lahko uporabimo, da odgovorimo na vašo poizvedbo, izboljšamo svoje obstoječe proizvode in storitve, raziskujemo in razvijamo nove proizvode in storitve, rešujemo in odpravljamo težave na svojih proizvodih in storitvah in nadzorujemo podporni odzivni čas in učinkovitost.

Skladnost

Vaše osebne podatke lahko uporabimo za izvrševanje svojih pogojev uporabe in za izvajanje preverjanj za namene preprečevanja nezakonitih dejavnosti, kot so kršitve izvoznih in trgovinskih sankcij, podkupovanje, prevara, korupcija in moderno suženjstvo. Če nas obvestite preko našega programa Speak Up o sporočanju kršitev ali ste navedeni kot stranka ali priča, uporabimo posredovane podatke za preiskavo sporočenih informacij. Vzdržujemo evidenco o skladnosti in o sprejetih ukrepih obveščamo revizorje in pristojne organe.

Povratne informacije

Če sodelujete v anketah o zadovoljstvu uporabnikov, lahko vaše osebne podatke uporabimo za notranje poslovne analize, za izobraževalne namene in za izboljšanje svojega razumevanja potreb naših uporabnikov, za merjenje in povečanje zadovoljstva strank in za izboljšanje naših proizvodov in storitev.

Forumi

Nekatere naše spletne strani ali družbena omrežja vam lahko omogočajo všečkanje, objavljanje ali komentiranje informacij. Opozarjamo vas, da vse informacije, ki jih delite na javno dosegljivih straneh, lahko bere in uporablja kateri koli član javnosti za kakšne koli namene, zato dobro premislite, ali so informacije občutljive, preden jih delite. Za vašo komunikacijo na družbenih omrežjih veljajo obvestila o zasebnosti zadevnega tretjega ponudnika.

Obiskovalci

Če obiščete naše pisarne ali organizirane dogodke, se od vas zaradi zagotavljanja varnosti, zaupnosti, zdravja in načrtovanja dogodka lahko zahteva, da se registrirate kot obiskovalec ali udeleženec, navedete svoje ime, naziv, ime podjetja, kontaktne podatke, uro/datum prihoda.

S kom delimo vaše osebne podatke?

Vaših osebnih podatkov ne prodajamo ali oddajamo tretjim osebam. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo naslednjim kategorijam prejemnikov:

  • družbam v naši skupini, tretjim osebam, ki so ponudniki storitev, in partnerjem, ki za nas izvajajo storitve obdelave podatkov (na primer, storitev gostovanja v oblaku, ponudniki plačilnih storitev) ali kako drugače obdelujejo osebne podatke za namene v Obvestilu o zasebnosti ali ste na drug način bili z njimi seznanjeni ob pridobitvi vaših osebnih podatkov;

  • pristojnim pravosodnim organom, regulativnim, vladnim agencijam, sodišču ali drugi tretji osebi, če smo mnenja, da je razkritje potrebno (i) na podlagi veljavnega zakona ali predpisa, (ii) za izvajanje, ugotovitev ali obrambo naših zakonskih pravic, ali (iii) za varstvo naših ključnih interesov ali ključnih interesov drugih oseb;

  • dejanskim in morebitnim kupcem (in njihovim posrednikom in svetovalcem) v zvezi z dejansko ali predlagano spremembo nadzora, prenosa, nakupa, združitve, reorganizacije ali prevzema katerega koli dela našega poslovanja, s tem, da kupca obvestimo, da vaše osebne podatke lahko uporablja samo za namene, navedene v tem Obvestilu o zasebnosti;

  • drugim osebam z vašim soglasjem o razkritju.

Skrbimo za omejitev dostopa samo tistim tretjim osebam, ki imajo pravni interes za dostop. Kadar koli dovolimo tretjim osebam dostop do osebnih podatkov, uporabimo ustrezne ukrepe za zagotovitev uporabe podatkov na način, ki je skladen s tem Obvestilom o zaupnosti.

Kako varno hranimo osebne podatke?

Za varovanje vaših osebnih podatkov uporabljamo tehnične in organizacijske ukrepe, ki so namenjeni zmanjševanju tveganja izgube, zlorabe in neupravičenega dostopa, razkritja, spremembe ali uničenja osebnih podatkov v skladu z vrsto obdelanih osebnih podatkov. Izvajamo razumna tržna sredstva za varstvo vaših osebnih podatkov, ni pa možno zagotoviti 100 % varnosti v vseh okoliščinah.

Sami ste izključno odgovorni za varnost vseh gesel in drugih uporabniških podatkov za dostop do naših proizvodov, storitev, sistemov in drugih sredstev, za odjavo s teh računov po zaključku uporabe in za uporabo ustrezne stopnje skrbi pri komunikaciji z nami.

Mednarodni prenos podatkov

Vaše osebne podatke lahko prenesemo in obdelamo v drugih državah, kot kjer prebivate. Te države imajo zakone o varstvu podatkov, ki so različni od zakonov v vaši državi (in v nekaterih primerih so manj varovani).

Konkretno so naš sedež in strežniki za spletne strani v Veliki Britaniji, družbe v naši skupini in tretje osebe, ki so ponudniki storitev, ter partnerji pa poslujejo po vsem svetu. To pomeni, ko zbiramo vaše osebne podatke, so lahko ti obdelani v kateri koli od teh držav.

Sprejeli smo ustrezne zaščitne ukrepe, ki zahtevajo, da vaši podatki ostanejo zaščiteni v skladu s tem Obvestilom o zasebnosti. Na primer, če osebne podatke prenesemo izven Velike Britanije ali Evropskega gospodarskega prostora v druge države, kot je na primer ZDA, izvedemo mehanizem potrditve prenosa podatkov, kot so EU standardne pogodbene klavzule.

Hramba podatkov

Vaše zbrane osebne podatke shranimo toliko časa, kot je potrebno za zagotovitev namena, zaradi katerega smo jih pridobili (na primer, za izvajanje storitve, ki ste jo zaprosili) ali za izpolnjevanje veljavnih pravnih, davčnih in računovodskih zahtev.

Ko to obdobje poteče, vaše osebne podatke izbrišemo ali anonimiziramo; če to ni mogoče (na primer, ker so vaši osebni podatki shranjeni v varnostno kopiranih arhivih), vaše osebne podatke varno shranimo in preprečimo njihovo nadaljnjo obdelavo, dokler jih ne mogoče izbrisati.

Vaše pravice do varstva podatkov

Imate naslednje pravice do varstva podatkov:

  • Če želite dostop, popravek, posodobitev ali izbris vaših osebnih podatkov, se lahko kadarkoli obrnete na nas preko spodaj navedenih kontaktnih podatkov.

  • Dodatno lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov ali prenos vaših osebnih podatkov. Ponovno poudarjamo, da lahko svoje pravice lahko uveljavljate preko spodaj navedenih kontaktnih podatkov.

  • Imate pravico, da zavrnete prejemanje trženjskih sporočil, ki vam jih občasno posredujemo. To pravico lahko uveljavite s klikom na “odjava”ali “izstop” ali na povezavi “center za nastavitve” v tržni e-pošti, ki vam jo posredujemo, ali kadar koli obiščete naš center za tržne nastavitve.

  • Podobno velja, če smo zbrali in obdelali vaše osebne podatke z vašim soglasjem, lahko svoje soglasje kadar koli umaknete. Umik vašega soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvedene pred vašim preklicem, in na obdelavo vaših osebnih podatkov, ki temelji na drugih oblikah zakonite obdelave poleg vašega soglasja.

  • Spodbujamo, da se obrnete na nas po e-pošti na naslov dataprotection@renishaw.com z morebitno pritožbo v zvezi z zasebnostjo oz. če imate vprašanje glede tega Obvestila o zasebnosti Imate tudi pravico, da se pritožite organu za varstvo podatkov glede našega zbiranja in uporabe vaših osebnih podatkov. Za več informacij se obrnite na organ za varstvo podatkov v svoji državi. (Kontaktni podatki za določene organe so na voljo tukaj.)

Na podlagi veljavnih zakonov o varstvu podatkov imate lahko še druge pravice. Odgovorili bomo na vse prošnje, ki jih prejmemo od posameznikov, ki želijo uveljavljati pravice varstva lastnih osebnih podatkov v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. Odvisno od okoliščin lahko zahtevamo potrditev vaše identitete, preden odgovorimo na vašo zahtevo, in ni nujno, da na vašo zahtevo vedno popolno odgovorimo (na primer, pri razkritju vaših podatkov lahko pride do razkritja osebnih podatkov druge osebe ali kadar obstaja prevladujoč interes ali nasprotujoče si pravne dolžnosti). Na vse poizvedbe se potrudimo odgovoriti v enem mesecu, občasno potrebujemo daljše obdobje zaradi kompleksnosti vaše zahteve.

Na naših spletnih straneh in storitvah so lahko povezave do drugih spletnih straneh, proizvodih in storitvah, ki jih vzdržujejo tretje osebe. Prakse varovanja zasebnosti teh tretjih oseb ne nadzorujemo in zanje veljajo njihove izjave o zasebnosti. Priporočamo vam, da jih preberete za boljše razumevanje njihovih praks glede zaupnosti.

Otroci

Naši proizvodi in storitve niso namenjeni osebam mlajšim od 16 let. Razen svojih družbenih in izobraževalnih dejavnosti za vzpostavljanje stikov, ki jih organiziramo s soglasjem zadevne šole, starša, skrbnika, osebnih podatkov o otrocih, kot nam je znano, ne zbiramo. Če ste starš ali skrbnik in ste mnenja, da nam je vaš otrok posredoval podatke brez vašega soglasja, vas prosimo, da stopite v stik z nami preko spodaj navedenih kontaktnih podatkov.

Posodobitve tega Obvestila o zasebnosti

To izjavo o zasebnosti lahko občasno posodobimo, da vključimo pravne, tehnične in poslovne spremembe. Ob posodobitvi svoje Izjave o zasebnosti sprejmemo ustrezne ukrepe, da vas obvestimo o bistvenih izvedenih spremembah. Za vse bistvene spremembe Obvestila o zasebnosti pridobimo vaše soglasje, kadar to zahtevajo veljavni zakoni za varstvo podatkov.

Datum zadnje spremembe te izjave o zasebnosti lahko ugotovite tako, da preverite »datum zadnje posodobitve«, ki je naveden na vrhu te izjave o zasebnosti.

Stik z nami

Za vsa morebitna vprašanja in poizvedbe o uporabi vaših osebnih podatkov lahko stopite v stik z nami na:

el. naslov: dataprotection@renishaw.com
Poštni naslov: Renishaw plc, New Mills, Wotton-under-Edge, Gloucestershire, GL12 8JR, UK
Tel. št. +44 (0)1453 524 524

Če ste v Veliki Britaniji ali Evropski uniji, lahko prav tako stopite v stik s svojim informacijskim pooblaščencem:

predstavnik EU

Naš zastopnik za EU je Renishaw (Irska) DAC, ki je na voljo na:

e-poštni naslov: eurepresentative@renishaw.com
Poštni naslov: Swords Business Park, Mountgorry, Swords, Co. Dublin, K67 FX67, Irska.