Skip navigation

RO - Recomandări generale de protecţia muncii

ATENŢIE: Inainte de a despacheta si instala sistemul SP25M, utilizatorul trebuie sa citeasca cu atentie instructiunile de securitate de mai jos si sa se asigure ca ele vor fi respectate de toti operatorii ce folosesc sistemul. Utilizarea de operatii, proceduri sau reglaje, altele decat cele specificate in prezenta instructiune, poate duce la expunere periculoasa la radiatii infrarosii.

Operatorii trebuiesc instruiti pentru utilizarea sistemului SP25M si a a produselor asociate, in contextul echiparii masinii, inainte de a li se permite operarea acesteia.

NOTĂ: Mai jos se fac referiri la elementele indicate [†] [‡] [♦] pe ilustratii. Mai jos se fac referiri la elementele indicate pe ilustratii. Se recomanda familiarizarea cu componentele sistemului SP25 M dupa cum este prezentat mai jos:
  • Prezentarea componentelor sistemului
  • Schema bloc a componentelor sistemului
  • Schema bloc a schimbatorului de scule flexibil FCR25
  • Schema bloc a schimbatorului de scule flexibil FCR25 TC

Sistemul SP25M dispune de o protectie mecanica de suprasarcina pe axa +Z a probei, printr-un tampon fix. Sistemul de control al masinii trebuie sa fie capabil sa opreasca miscarea acesteia pe directia axei +Z, inainte ca tamponul sa fie atins. Dacă acest lucru nu este posibil, operatorul trebuie să poarte ochelari de protecţie care să îl protejeze în cazul spargerii palpatorului propriu-zis.

Trebuie să vă asigurați că ferestrele optice (indicate [♦]), situate atât pe corp cât și pe modul, nu sunt deteriorate deoarece sunt făcute din sticlă și ar putea cauza răniri.

ATENŢIE: In unele componente ale sistemului SP25M sunt folositi magneti permanenti. Este recomandata pastrarea distantei fata de acestia a dispozitivelor care pot fi afectate de camp magnetic cum ar fi: sisteme de stocare de date, pacemakere, ceasuri etc.

Siguranta LED

Corpul SP25M conține surse LED integrate de mare putere (indicate [†]), care emit radiații infraroșii invizibile. Aceste surse sunt expuse atunci cand nu este atasat nici unul dintre modulele SM25* sau TM25-20

Înlăturarea modulului întrerupe două seturi de contacte ale comutatorului de blocare (indicat [‡]) pentru a opri automat alimentarea LED-urilor și pentru a asigura siguranța utilizatorului.

La intervale potrivite, contactele de interblocare trebuie să fie verificate si controlate pentru a fi siguri că sunt curate şi necontaminate cu praf, resturi sau aşchii metalice. In situatii rare, contaminarea contactelor cu murdarie poate duce la scurtcurcuite intre terminale, determinand riscul de a alimenta sursa LED chiar fara ca un modul sa fie atasat corpului. Nu conectați niciodată obiecte conductoare de curent la sau între contacte. Pentru curatare urmati instructiunile din sectiunea Intretinere.

Înainte de a începe verificarea, demontaţi întotdeauna corpul SP25M de pe cap.

In eventualitatea defectarii puternice sau chiar a ruperii oricarei parti a corpului SP25M sau a unui modul de scanare, deconectati IMEDIAT alimentarea cu energie, demontati sistemul, nu mai incercati sa il utilizati si contactati furnizorul pentru instructiuni.

Ilustratii de securitate

Aceste diagrame arată caracteristici, indicate [†] [‡] [♦] la care se face referință în aceste recomandări privind siguranța.

Corpul probei SP25M

Vedere dinspre capat reprezentand imbinarea cinematica cu modulul

SP25M safety illustration - body end

Imbinarea cinematica SP25M cu modulul

Modulele de scanare SP25M

Vedere dinspre capat reprezentand imbinarea cinematica cu corpul

SP25M safety illustration - module end

Imbinarea cinematica SP25M cu corpul