Skip navigation

BG - ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

БЕЛЕЖКА ПО БЕЗОПАСНОСТТА

Всеки порт ACR2 съдържа пружинни елементи, които пораждат рискове от притискане, ако бъдат премахнати капаците.

Не разглобявайте портовете ACR2 и не ги сваляйте от техните монтажни пластини.

Дефектиралите прибори да се връщат в сервизния център за обслужване на клиенти на Renishaw.

Съществуват рискове от притискане между движещи се части и между движещи се и неподвижни части. Да не се държи която и да е част от системата Autochange по време на движения или по време на автоматична смяна на пробника.

Пазете се от неочаквано движение. Потребителят трябва да остава извън пълния работен обсег на комбинациите глава на пробника / удължител / пробник.

Препоръчва се защита на очите във всички приложения, включващи използване на машинни инструменти или CMM (машини за измерване на координатите).

В приборите Renishaw ACR2 няма части, които да се обслужват от потребителя. Дефектиралите прибори да се връщат в сервизния център за обслужване на клиенти на Renishaw.

За инструкции по отношение безопасното почистване на продуктите Renishaw, вж. раздел ПОДДРЪЖКА в съответната документация на продукта.

Вж. инструкциите за работа на доставчика на машината.

Отговорност на доставчика на машината е да гарантира, че на потребителя са обяснени всякакви рискове по време на работа, включително онези, упоменати в документацията на продуктите Renishaw, и да гарантира осигуряване на съответни предпазители и обезопасителни блокировки.

При определени обстоятелства, сигналът от пробника може да посочва фалшиво състояние на опрян пробник. Да не се разчита на сигналите от пробника за спиране движението на машината.

Очакваният метод за осигуряване на аварийно спиране за продуктите Renishaw е да се изключи захранването.