Skip navigation

NL - Veiligheid

VEILIGHEIDSBERICHT

Elke ACR2-poort bevat verende componenten die knelgevaar veroorzaken als de afdekkingen worden verwijderd.

ACR2-poorten niet demonteren of van hun montageplaten verwijderen.

Stuur defecte units terug naar een van de klantenservicecentra van Renishaw.

Er is risico op inklemming tussen de bewegende onderdelen onderling en tussen bewegende en niet bewegende onderdelen. Houd de onderdelen van het Autochange-systeem niet vast als de machine in werking is of bij het automatisch verwisselen van een taster.

Pas op voor onverwachte bewegingen. De gebruiker dient buiten het werkbereik van de combinatie tasterkop/verlengstuk/meettaster te blijven.

Voor alle toepassingen waarbij bewerkingsmachines of CMM's worden gebruikt, wordt het dragen van een veiligheidsbril aanbevolen.

De onderdelen in de Renishaw-units kunnen niet door de gebruiker worden onderhouden. Stuur defecte units terug naar een van de klantenservicecentra van Renishaw.

Voor het veilig reinigen van Renishaw producten wordt verwezen naar het hoofdstuk ONDERHOUD in de bijbehorende productdocumentatie.

Raadpleeg de bedieningshandleiding van de machineleverancier.

De machineleverancier dient ervoor te zorgen dat de gebruiker de risico's kent die verbonden zijn aan het gebruik, inclusief de risico's vermeld in Renishaws productdocumentatie, en dat er voldoende afschermingen en veiligheidsschakelaars aanwezig zijn.

Onder bepaalde omstandigheden kan het tastersignaal een onjuiste tastertoestand aangeven. Vertrouw niet op de tastersignalen voor het stoppen van de machinebeweging.

U kunt in geval van nood de Renishaw apparatuur stopzetten door de stroom uit te schakelen.