Skip navigation

HR - Sigurnost

Ako se oprema koristi na način koji se razlikuje od onoga koji navodi proizvođač, zaštita opreme se može narušiti. Unutar opreme nema dijelova koje korisnik može sam servisirati.

ACC2-3 kontroler u glavi treba upotrebljavati s priloženim PSU-om - XP POWER VEC40US24. Vidjeti podatke proizvođača na www.xppower.com.

PSU vrijednosti električne energije

Napon napajanja

90 V - 246 Vac

Raspon frekvencije

47 Hz do 63 Hz

Potrošnja energije

45 W maks.

Prijelazni napon

Klasa II

ACC2-3 se odvaja od izmjenične struje isključivanjem IEC priključka glavnog napajanja iz dostavljenog PSU-a. Ako je potrebna neka dodatna izolacija, mora je navesti i izvesti proizvođač stroja ili instalater proizvoda. Izolator/uređaj za isključivanje mora biti smješten tako da bude lako dostupan operateru i usklađen sa svim primjenjivim nacionalnim regulativama za ožičenje u državi u kojoj se instalira.

Emisija infracrvene svjetlosti

KLASA 1 LED PROIZVOD

OPREZ: Ovaj proizvod koristi infracrvene zrake. Os ispred infracrvene zrake se nalazi u razini s utorima na prednjim stranama poklopaca ulaza. Iako je izravno gledanje u zraku sigurno, korisniku se preporučuje da izbjegava prilaziti okom u razinu osi zrake ili blizu LED izvora koji se nalazi na desnoj strani poklopca ulaza 8.

ACR1 - infra red light emission - safety image_HR

Upozorenja

Između dijelova u pokretu i između pokretnih i statičkih dijelova postoji opasnost od uklještenja. Tijekom pomicanja ili ručnih zamjena sondi, nemojte držati glavu sonde.

Budite oprezni zbog mogućnosti neočekivanog pomicanja. Korisnik treba ostati izvan punog radnog dometa kombinacija glave sonde/produžetka/sonde.

Za rukovanje i zbrinjavanje baterija slijedite preporuke proizvođača. Upotrebljavajte isključivo preporučene baterije. Pripazite da priključni polovi baterije ne dodiruju druge metalne predmete.

Kod svih primjena koje uključuju upotrebu alatnih strojeva ili CMM-ova preporučuje se zaštita očiju.

Unutar električnih uređaja Renishaw nema dijelova koje korisnik može sam servisirati. Uređaje u kvaru vratite u ovlašteni korisnički servisni centar tvrtke Renishaw.

Pregorjele osigurače zamijenite novima iste vrste. Pogledajte odlomak SIGURNOST u odgovarajućoj dokumentaciji proizvoda.

Za upute o sigurnom čišćenju proizvoda Renishaw proučite odlomak o održavanju u odgovarajućoj dokumentaciji proizvoda.

Isključite napajanje prije provođenja bilo kakvih radova održavanja.

Proučite upute za rad dobavljača stroja.

Dobavljač stroja dužan je osigurati da korisnik bude upozoren na sve opasnosti tijekom rada, uključujući one navedene u dokumentaciji proizvoda Renishaw, te mora osigurati odgovarajuće zaštite i sigurnosne blokade.

Pod određenim okolnostima signal sonde može pogrešno pokazivati stanje položaja sonde. Nemojte se pouzdati da će signali sonde zaustaviti kretanje stroja.

ACC2-3 se odvaja od izmjenične struje pomoću mrežnog prekidača na stražnjoj ploči. Ako je potrebna neka dodatna izolacija, mora je navesti i izvesti proizvođač stroja ili instalater proizvoda. Izolator mora biti smješten tako da bude lako dostupan CMM operateru i usklađen s IEC61010 te svim primjenjivim nacionalnim regulativama za ožičenje u državi u kojoj se instalira.