Skip navigation

NL - Veiligheid

Gebruik van deze apparatuur op een manier die de fabrikant niet voorgeschreven heeft, kan de bescherming door de apparatuur beperken. In de apparatuur bevinden zich geen onderdelen die de gebruiker zelf kan repareren.

Gebruik voor de ACC2-3 meetkopbesturing de bijgeleverde voedingseenheid van XP POWER VEC40US24. Zie het datablad van de fabrikant op www.xppower.com.

Elektrische gegevens voedingseenheid

Voedingsspanning

90 V - 246 Vac

Frequentiebereik

47 Hz tot 63 Hz

Stroomverbruik

Maximaal 45 W

Piekspanningen

Klasse II

De ACC2-3 wordt van de wisselstroom afgesloten door de IEC voedingsspanningconnector los te koppelen van de geleverde voedingseenheid. Als nog een extra manier van ontkoppelen gevraagd wordt, dan moet die gespecificeerd en geplaatst worden door de machinefabrikant of monteur van het product. De ontkoppelingsvoorziening moet ruim binnen het bereik van de operator aangebracht worden en voldoen aan alle elektrische regels die gelden in het land van plaatsing.

Infraroodlichtemissie

KLASSE 1 LED-PRODUCT

WAARSCHUWING: Dit product maakt gebruik van infrarode detectiestralen. De as aan de voorkant van de IR-lichtbundel bevindt zich in lijn met de sleuven in de voorkant van de poortdeksels. Hoewel het rechtstreeks bekijken van de straal veilig is, wordt de gebruiker geadviseerd om te voorkomen dat het oog in lijn komt met de straalas of dicht bij de LED-bron aan de rechterkant van het deksel van poort 8.

ACR1 - infra red light emission - safety image_NL

Waarschuwingen

Er is risico op inklemming tussen de bewegende onderdelen onderling en tussen bewegende en niet bewegende onderdelen. Houd de tasterkop niet vast als de machine in werking is of bij het handmatig verwisselen van een taster.

Pas op voor onverwachte bewegingen. De gebruiker dient buiten het werkbereik van de combinatie tasterkop/verlengstuk/meettaster te blijven.

Behandel de batterijen volgens de aanwijzingen van de fabrikant en verwijder ze volgens de voorschriften. Gebruik uitsluitend de aanbevolen batterijen. Zorg ervoor dat de poolklemmen niet in contact komen met andere metalen voorwerpen.

Voor alle toepassingen waarbij bewerkingsmachines of CMM's worden gebruikt, wordt het dragen van een veiligheidsbril aanbevolen.

De onderdelen van netspanning gevoede Renishaw-units kunnen niet door de gebruiker worden onderhouden. Stuur defecte units terug naar een van de klantenservicecentra van Renishaw.

Vervang doorgebrande zekeringen door nieuwe van hetzelfde type. Lees het hoofdstuk VEILIGHEID in de bijbehorende productdocumentatie.

Voor het veilig reinigen van Renishaw producten wordt verwezen naar het hoofdstuk Onderhoud in de bijbehorende productdocumentatie.

Schakel de stroom uit, voordat u onderhoudwerkzaamheden verricht.

Raadpleeg de bedieningshandleiding van de machineleverancier.

De leverancier van de machine dient te zorgen dat de gebruiker op de hoogte is van de risico's die zijn verbonden aan het gebruik van de machine, met inbegrip van de risico's vermeld in de productdocumentatie van Renishaw, en dat de machine is voorzien van voldoende beveiligingen en veiligheidsvergrendelingen.

Onder bepaalde omstandigheden kan het tastersignaal een onjuiste tastertoestand aangeven. Vertrouw niet op de tastersignalen voor het stoppen van de machinebeweging.

De ACC2-3 afsluiten van de wisselspanning gebeurt met de netschakelaar op het achterpaneel. Als nog een extra manier van afsluiten gevraagd wordt, dan moet die gespecificeerd en geplaatst worden door de machinefabrikant of de monteur van het product. De afsluitvoorziening moet ruim binnen het bereik van de CMM-operator aangebracht worden en voldoen aan IEC61010 en de andere elektrische regels die gelden in het land van plaatsing.