Skip navigation

HU - Biztonság

Ha az eszközt a gyártó által előírt módtól eltérő módon használják, a felszerelés által nyújtott védelem érvénytelenné válik. A berendezés nem tartalmaz a felhasználó által szervizelhető elemeket.

Az ACC2-3 fejvezérlőt a mellékelt PSU - XP POWER VEC40US24 egységgel kell együtt használni. Lásd a gyártó adatlapját a www.xppower.com oldalon.

A tápegység elektromos besorolása

Tápfeszültség

90 V és 246 V váltóáram között

Frekvenciatartomány

47 Hz és 63 Hz között

Fogyasztás

45 W max.

Áthaladó feszültség

II. osztály

Az ACC2-3 készülék az IEC főkapcsolónak a mellékelt tápegységből való lecsatlakoztatásával izolálható a váltóáramtól. Ha további kapcsoló is szükséges, azt a gyártónak vagy a terméket beszerelő vállalatnak kell jeleznie és felszerelnie a gépre. A kapcsolót / lecsatlakoztató eszközt úgy kell elhelyezni, hogy azt a kezelő könnyen elérhesse, ugyanakkor meg kell felelnie az adott országban érvényes elektromos hálózatkialakítási szabályok előírásainak.

Infravörös fénysugarak kibocsátása

CLASS 1 BESOROLÁSÚ LED TERMÉK

VIGYÁZAT: A termék infravörös érzékelősugarakat használ. Az infravörös fénysugár tengelye a portfedelek elülső részén lévő horonyokkal egy vonalban található. Ugyan a sugárba való közvetlen tekintés nem jelent veszélyt, azt javasoljuk, hogy a felhasználó ne helyezze szemét a sugártengely vonalába vagy a LED-fényforráshoz közel, amely a 8-as portfedél jobb oldalán található.

ACR1 - infra red light emission - safety image_HU

Figyelmeztetések

A mozgó alkatrészek, illetve a mozgó és álló alkatrészek között becsípődés veszélye áll fenn. A tapintófejet ne fogja meg mozgás vagy a tapintófej manuális cseréje közben.

Legyen óvatos a nem várt mozgások tekintetében. Tartózkodjon a tapintófej / hosszabbító / tapintó kombináció teljes mozgáskörzetén kívül!

A telepek és akkumulátorok kezelését és kiselejtezését a gyártói javaslatoknak megfelelően végezze. Kizárólag az ajánlott típusú telepeket és akkumulátorokat szabad használni. Vigyázzon, hogy a telep, illetve akkumulátor érintkezői ne érintkezzenek más fémtárgyakkal.

Szerszámgépek és koordináta-mérőgépek használata során mindig javasolt a szemvédő viselése.

A Renishaw hálózati tápellátású egységek nem tartalmaznak a felhasználó által szervizelhető alkatrészeket. A meghibásodott egységeket juttassa el egy hivatalos Renishaw Vevőszolgálati Központhoz.

A kiolvadt biztosítékokat azonos típusúakra cserélje. Olvassa el a megfelelő termékdokumentációban található BIZTONSÁG fejezetet.

A Renishaw szerszámgépek biztonságos tisztítására vonatkozó előírásokat megtalálja a megfelelő termékismertető Karbantartás című fejezetében.

Karbantartási munkák előtt mindig áramtalanítsa a gépet.

Ezzel kapcsolatban tekintse át a gép gyártója által kiadott kezelési utasítást.

A gép gyártójának kötelessége felhívni a felhasználó figyelmét a berendezés használata során fennálló valamennyi veszélyre, beleértve a Renishaw termékeihez tartozó dokumentációban említett kockázatokat is; emellett az ő felelőssége a megfelelő védőelemek és biztonsági megszakító berendezések biztosítása is.

Bizonyos körülmények között a tapintó jele tévesen arról tájékoztathat, hogy a tapintó még nem tért ki. Ne hagyatkozzon a tapintó jelére, ha meg kell állítani a gépet.

Az ACC2-3 egy, a hátsó panelen található főkapcsoló segítségével csatlakoztatható a váltóáramú tápforráshoz. Ha egyéb leválasztásra lenne szükség, akkor azt a berendezés gyártójának vagy a termék beszerelőjének kell meghatároznia és beszerelnie. A leválasztónak a CMM üzemeltető számára könnyen hozzáférhető helyen kell lennie, és meg kell felelnie az IEC61010 szabványnak, illetve a területileg érvényes villamos bekötési szabályoknak.