Skip navigation

HU - Biztonság

A mozgó alkatrészek, illetve a mozgó és álló alkatrészek között becsípődés veszélye áll fenn. A tapintófejet ne fogja meg mozgás, vagy a tapintó kézzel történő cseréje közben.

Legyen óvatos a nem várt mozgások tekintetében. A felhasználónak a mérőfej, a hosszabbító és a különféle mérőfej-kombinációk teljes munkatartományán kívül kell tartózkodnia.

Szerszámgépek és koordináta-mérőgépek használata során mindig javasolt a szemvédő viselése.

Bizonyos összeállításoknál külső levegőcsövek kerülnek alkalmazásra. Gondoskodni kell arról, hogy a csövek megfelelően legyenek rögzítve a levegőellátás gyorscsatlakozóihoz.

A Renishaw szerszámgépek biztonságos tisztítására vonatkozó előírásokat megtalálja a megfelelő termékismertető, karbantartás fejezetében.

Karbantartási munkák előtt mindig áramtalanítsa a gépet. Ezzel kapcsolatban tekintse át a gép gyártója által kiadott kezelési utasítást.

MEGJEGYZÉS: A PHS-2 rendszerben nincsenek hálózati áramról működő egységek.

A gép gyártójának kötelessége felhívni a felhasználó figyelmét a berendezés használata során fennálló valamennyi veszélyre, beleértve a Renishaw termékeihez tartozó dokumentációban említett kockázatokat is; emellett az ő felelőssége a megfelelő védőelemek és biztonsági megszakító berendezések biztosítása is.

A tapintó jel, bizonyos körülmények között, tévesen jelezheti, hogy a tapintó még nem tért ki. Ne hagyatkozzon a tapintó jelére, ha meg kell állítani a gépet.

A Renishaw termékei esetében a vészleállítás megfelelő módja a tápellátás megszüntetése.