Skip navigation

BG - Безопасност

Ако оборудването се използва по начин, който не е указан от производителя, това може да се отрази неблагоприятно на осигуряваната от оборудването защита. В оборудването няма части, подлежащи на сервизно обслужване от страна на потребителя.

Контролерът за глава ACC2-3 трябва да се използва с предоставеното захранващо устройство - XP POWER VEC40US24. Вижте информационния лист на производителя на адрес www.xppower.com.

Електрически номинални данни за захранващото устройство

Захранващо напрежение

90 V - 246 V AC

Честотен диапазон

47 Hz до 63 Hz

Консумирана мощност

45 W макс.

Преходни напрежения

Клас II

ACC2-3 се изключва от променливотоковото захранване чрез откачване на захранващия IEC съединител от предоставеното захранващо устройство. Ако се изисква допълнително средство за изолиране, то трябва да бъде указано и монтирано от производителя на машината или монтажника на продукта. Изолаторът (устройството за изключване) трябва да е разположен така, че операторът да има лесен достъп до него, и да отговаря на всички нормативни разпоредби за опроводяване, приложими за страната на монтажа..

Излъчване на инфрачервена светлина

LED ПРОДУКТ КЛАС 1

ВНИМАНИЕ: Този продукт използва инфрачервени сензорни лъчи. Оста в предната част на инфрачервения лъч е разположена в съответствие с прорезите в предната част на портовите капаци. Макар че прякото наблюдение на лъча е безопасно, на потребителя се препоръчва да избягва положение, при което окото е успоредно с оста на лъча или близо до LED източника, разположен от дясната страна на капака на порт 8.

ACR1 - infra red light emission - safety image_BG

Предупреждения

Съществуват рискове от притискане между движещи се части и между движещи се и неподвижни части. а не се държи главата на пробника по време на движения, или при ръчна смяна на пробника.

Пазете се от неочаквано движение. Потребителят трябва да остава извън пълния работен обсег на комбинациите глава на пробника / удължител / пробник.

Работете със и изхвърляйте батериите в съответствие с препоръките на производителя. Използвайте само препоръчваните батерии. Не позволявайте на батериите да допират други метални части.

Препоръчва се защита на очите във всички приложения, включващи използване на машини или CMM.

В приборите Renishaw с мрежово захранване няма части, които да се обслужват от потребителя. Дефектиралите прибори да се връщат в сервизния център за обслужване на клиенти на Renishaw.

Заменяйте изгорелите предпазители с нови от същия тип. Вж. раздел БЕЗОПАСНОСТ в съответната документация за продукта.

За инструкции по отношение безопасното почистване на продуктите Renishaw вж. раздел „Поддръжка“ в съответната документация на продукта.

Преди извършване на всякакви операции по поддръжката да се изключва захранването.

Вж. инструкциите за работа на доставчика на машината.

Отговорност на доставчика на машината е да гарантира, че на потребителя са обяснени всякакви рискове по време на работа, включително онези, упоменати в продуктовата документация на Renishaw, и да гарантира осигуряване на съответни предпазители и обезопасителни блокировки.

При определени обстоятелства сигналът от пробника може да посочва фалшиво състояние на опрян пробник. Да не се разчита на сигналите от пробника за спиране движението на машината.

ACC2-3 се изолира от променливотоковото захранване с помощта на превключвател на задния панел. Ако се изисква допълнително средство за изолация, то трябва да бъде посочено и монтирано от производителя на машината или монтажника на продукта. Изолаторът трябва да е разположен с лесен достъп до него от оператора на CMM и да отговаря на IEC61010 и всяка приложима нормативна уредба за опроводяване в страната на монтажа.