Skip navigation

SL - Varnost

Drugačna uporaba opreme, kot jo je predpisal proizvajalec, lahko povzroči izpad zaščitnih funkcij opreme. V opremi ni delov, ki bi jih uporabnik lahko popravil sam.

Krmilnik glave ACC2-3 uporabljajte s priloženim napajalnikom XP POWER VEC40US24. Glejte podatkovni list proizvajalca na naslovu www.xppower.com.

Especificações elétricas da PSU

Dovodna napetost

90 V do 246 VAC

Frekvenčno območje

47 Hz do 63 Hz

Poraba moči

maks. 45 W

Prehodne napetosti

Razred II

ACC2-3 z vira napajanja ločite z odklopom napajalnega priključka IEC s priloženega napajalnika. Če so potrebna dodatna sredstva za ločevanje, jih mora določiti in vgraditi proizvajalec stroja oz. monter izdelka. Ločilno sredstvo / odklopna naprava mora biti nameščena v dosegu operaterja in mora biti skladna z vsemi veljavnimi nacionalnimi predpisi o električnih napeljavah v državi inštalacije.

Emisija infrardeče svetlobe

LED IZDELEK RAZREDA 1

POZOR: Ta izdelek uporablja infrardeče zaznavalne žarke. Os pred svetlobnim žarkom IR je poravnana z režami pred pokrovi odprtin. Čeprav lahko varno gledate naravnost v žarek, uporabniku se priporoča postavljanje očesa v linijo osi žarka ali v bližino vira LED, ki se nahaja na desni strani pokrova odprtine 8.

ACR1 - infra red light emission - safety image_SL

Opozorila

Nevarnost stiska med premikajočimi se deli oziroma med premikajočimi se in statičnimi deli. Ne držite merilne glave med premiki ali ko ročno menjavate glavo.

Bodite pozorni na nepričakovane premike. Zadržujte se zunaj delovnega območja sonde/podaljška/merilne glave.

Z baterijami ravnajte in jih zavrzite v skladu s priporočili proizvajalca. Uporabljajte samo priporočene baterije. Pazite, da se priključki baterije ne dotaknejo drugih kovinskih predmetov.

Pri vsaki uporabi obdelovalnih strojev ali koordinatnih merilnih strojev priporočamo uporabo zaščitnih očal.

Znotraj enot podjetja Renishaw z zunanjim napajanjem ni delov, ki bi jih uporabnik lahko popravljal sam. Pokvarjene enote vrnite v pooblaščeni servisni center Renishaw.

Pregorele varovalke zamenjajte z novimi istega tipa. Glejte razdelek VARNOST v ustrezni produktni dokumentaciji.

O varnem čiščenju izdelkov Renishaw si preberite razdelek vzdrževanja v pripadajoči dokumentaciji.

Pred začetkom vzdrževanja stroj izklopite iz električnega omrežja.

Držite se navodil dobavitelja stroja.

Odgovornost dobavitelja stroja je, da uporabnika opozori na vse nevarnosti pri delovanju, tudi na tiste, ki so navedene v dokumentaciji Renishaw, in da zagotovi vsa potrebna varovala in varnostne zapore.

V določenih pogojih lahko signal glave lažno nakazuje, da je glava spravljena. Ne zanašajte se na signale glave za ustavitev gibanja stroja.

ACC2-3 ima na zadnji plošči stikalo, s katerim ga lahko izolirate od izmeničnega toka. Če so potrebni dodatni ukrepi za ločevanje, jih mora zasnovati in vgraditi proizvajalec stroja ali inštalater izdelka. Ločilno sredstvo mora biti nameščeno v dosegu operaterja KMS in mora biti skladno s standardom IEC61010 ter z vsemi veljavnimi državnimi predpisi o električnih napeljavah v državi inštalacije.