Skip navigation

SV - Säkerhetsföreskrifter

Om utrustningen används på ett sätt som inte tillverkaren har avsett kanske skyddet fungerar sämre. Utrustningen innehåller inga delar som du själv kan laga.

Huvudstyrenheten ACC2-3 är avsedd för användning tillsammans med den medföljande nätenheten – XP POWER VEC40US24. Se tillverkarens datablad på www.xppower.com.

Elektriska värden för nätenheten

Matningsspänning

90 V–246 V AC

Frekvensområde

47 Hz till 63 Hz

Effektförbrukning

45 W maximalt

Transientspänningar

Klass II

Du isolerar ACC2-3 från växelströmsmatningen genom att stänga av IEC-huvudbrytaren på den medföljande nätenheten. Om andra isoleringsmetoder behövs måste maskintillverkaren eller installatören specificera och montera dessa. Brytaren måste placeras så att operatören lätt kan nå den. Brytaren måste även uppfylla kraven i alla gällande nationella anslutningsföreskrifter som gäller på installationsplatsen.

Infrarött ljus

LED-PRODUKT KLASS 1

OBSERVERA: Den här produkten använder röda avkänningsstrålar. Axeln framför IR-ljusstrålen sitter i linje med spåren på portlocken. Titta aldrig in i strålen och inte heller mot LED-ljuskällan som sitter på höger sida av portlocket 8.

ACR1 - infra red light emission - safety image_SV

Varningar

Det finns risk för klämning mellan rörliga delar och mellan rörliga och stillastående delar. Håll ej i sondens huvud under rörelse eller under manuella sondbyten.

Se upp för plötsliga rörelser. Användaren måste befinna sig utanför arbetsområdet för alla kombinationer av sondhuvud/förlängning/sond.

Hantera och kassera batterier i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Använd bara rekommenderade batterier. Låt inte batteripolerna komma i kontakt med andra metallföremål.

Ögonskydd rekommenderas för alla tillämpningar, där verktygsmaskiner eller koordinatmätmaskiner används.

Det finns inga delar som användaren kan utföra underhåll på inuti Renishaws nätströmsdrivna enheter. Returnera defekta delar till ett auktoriserat Renishaw kundcenter.

Byt trasiga säkringar mot nya av samma typ. Se avsnittet SÄKERHET (SAFETY) i produktdokumentationen

För instruktioner angående säker rengöring av Renishaws produkter, se avsnittet MAINTENANCE (UNDERHÅLL) i produktdokumentationen.

Koppla bort strömmen innan underhåll utförs.

Se maskintillverkarens bruksanvisning.

Maskinleverantören ansvarar för att användaren informeras om de risker som drift innebär, inklusive de som nämns i Renishaws produktdokumentation, samt att tillräckliga skydd och säkerhetsförreglingar tillhandahålls.

Under vissa omständigheter kan sondens signal falskt ange att en sond är monterad. Lita inte på sondsignaler för att stoppa maskinens rörelse.

ACC2-3 är isolerad från växelströmkällan genom huvudbrytaren på bakpanelen. Om andra metoder behövs för att bryta strömmen måste maskintillverkaren eller installatören specificera och montera dessa. Brytaren måste sitta så att CMM-operatören enkelt kan komma åt den. Den ska följa IEC61010 och andra tillämpliga regler för elinstallation i det land där installationen sker.