Skip navigation

CZ - Bezpečnost

Pokud je zařízení používáno způsobem, který není specifikován výrobcem, může dojít ke snížení ochrany poskytované zařízením. Uvnitř zařízení nejsou žádné části, jejichž servis by mohl provádět uživatel.

Řídicí jednotka hlavy ACC2-3 se musí používat s napájecím zdrojem XP POWER VEC40US24. Viz datový list výrobce na adrese www.xppower.com.

Elektrotechnické hodnoty napájecího zdroje

Napájecí napětí

90 V – 246 V AC

Frekvenční rozsah

47 Hz až 63 Hz

Příkon

max. 45 W

Přechodná napětí

Třída II

Zařízení ACC2-3 se odpojuje od střídavého napětí odpojením IEC síťového konektoru na dodaném napájecím zdroji. Je-li zapotřebí další prostředek pro odpojení, musí být specifikován a instalován výrobcem stroje nebo tím, kdo produkt instaluje. Rozpojovač / odpojovací zařízení musí být umístěno ve snadném dosahu obsluhy a musí splňovat všechny příslušné státní předpisy pro zapojení platné v zemi instalace.

Vyzařování infračerveného světla

VÝROBEK LED 1. TŘÍDY

UPOZORNĚNÍ: Tento výrobek používá infračervené snímací paprsky. Osa v přední části infračerveného světelného paprsku leží v rovině s otvory v přední části víka portu. I když je přímý pohled do paprsku bezpečný, uživateli se doporučuje vyhnout se pohledu do osy paprsku nebo v blízkosti zdroje LED v pravé části víka s 8 porty.

ACR1 - infra red light emission - safety image_CZ

Upozornění

Mezi pohyblivými součástmi a mezi pohyblivými a statickými součástmi hrozí nebezpečí přiskřípnutí. Při přesunování nebo ručním nastavování nedržte snímací hlavici.

Dejte pozor na nečekaný pohyb stroje. Uživatel by se měl zdržovat mimo pracovní rozsah stroje, zejména mimo místa pohybu snímací hlavy, prodloužení (nástavce) a sondy.

Při manipulaci s bateriemi a při jejich likvidaci dodržujte doporučení výrobce. Používejte pouze doporučené baterie. Zabraňte kontaktu vývodů baterie s jinými kovovými předměty.

Při jakékoli práci s obráběcími stroji nebo souřadnicovými měřicími stroji (CMM) je doporučeno používat ochranu očí.

Síťově napájené produkty Renishaw neobsahují žádné části opravitelné uživatelem. Vadné jednotky zašlete do centra autorizovaného servisu společnosti Renishaw.

Spálené pojistky nahraďte novými pojistkami stejného typu. Příslušnou dokumentaci k produktu naleznete v části BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ.

Pokyny týkající se bezpečného čištění produktů společnosti Renishaw naleznete v části Údržba v dokumentaci k příslušnému produktu.

Před započetím jakékoliv údržby zařízení odpojte napájení.

Přečtěte si provozní pokyny dodavatele příslušného stroje.

Povinností dodavatele stroje je informovat uživatele o nebezpečích spojených s provozem i o nebezpečích zmiňovaných v dokumentaci k produktům společnosti Renishaw a zajistit dostatečné ochranné a bezpečnostní systémy.

Za určitých okolností může signál sondy nesprávně označovat klidový stav sondy. Nevyužívejte signály sondy jako hlavní impuls pro zastavování stroje.

Zařízení ACC2-3 se odpojuje od napájení střídavým napětím pomocí síťového vypínače na zadním panelu. Další požadované prostředky pro odpojení přívodu musí specifikovat a připojovat výrobce zařízení nebo ten, kdo zařízení instaluje. Odpojovací prvek musí být umístěn ve snadném dosahu obsluhy souřadnicového měřicího stroje a splňovat normu IEC61010 a všechny příslušné státní předpisy pro zapojení platné v zemi instalace.